Snabb flytt när du har extremt bråttom.

Ibland så fallerar man i sin planering eller helt enkelt bara har för mycket att göra. Är du den personen som kanske alltid väntar i sista sekund med att få något gjort. Vi har lite tips för hur du löser hela din flytt på väldigt kort varsel, och nyckelordet är flyttfirma.

Det första du ska göra är att ringa en flyttfirma eftersom de behöver absolut mest framförhållning. Är du ute i absolut sista sekund och behöver hjälp samma dag så behöver du sannolikt säga åt dem att allt kommer vara packat och klart så de bara behöver lyfta in saker i sin lastbil. Flyttfirman kan antagligen lösa flyttstäd åt dig också men om inte så ring en städfirma nu också så du säkerställer att städning blir gjord så fort ni får ur de sista kartongerna och möblerna.

Steg två är att ringa dina närmaste vänner och fråga om de kan hjälpa dig i en timme eller två. Åk sen iväg och köp kartonger så du kan har emballage för att packa alla dina saker. Passa också på att köp kaffe och fika för att hålla vännerna på gott humör. Köp också stora svarta sopsäckar från jabeexpress – flyttfirma så du kan slänga de saker som du inte vill ska med till den nya lägenheten. Det är också inte helt ovanligt att din flyttfirma förser dig med kartonger men med kort varsel kanske du behöver åka till dem och hämta det.

Har du bråttom med din flytt in i nya bostaden också så föreslår vi att du lägger lite tid på att märka upp dina kartonger så uppackning blir enklare. Det gör också att din flyttfirma kan ställa saker grupperat i nya bostaden. Gör också en snabb genomgång av de möbler som finns, vad kan man lätt ta isär för smidigare frakt och vad för verktyg behövs i så fall? Det hjälper om någon av vännerna är händig.

Delegera, som alltid när man har begränsad tid själv så blir man starkare om man kan delegera. Du har vid det här laget redan delegerat minst hälften av arbetet till en flyttfirma. Så de vänner och bekanta som hjälper till, se till att sätta dem i arbete på ett effektivt sätt och inte bara låta dem packa ner lite hur dem vill. Det är svårt att packa någon annans saker så man tenderar att vara lite tveksam och kanske fråga lite för många gånger. Ge tydliga instruktioner och sätt folk i olika rum så att man inte går på varandra. Sätt den mest försiktiga av vänner i köket där porslin ska packas och förse denne med tidningspapper, bubbelplast eller något liknande för att skydda det som är ömtåligt. Om du har möjlighet är det jättebra att ta vara på varje individs karaktärsdrag. Den försiktige i köket, den händiga med att ta isär möbler, den som är lite för frågvis kan packa böcker/kläder eller något enkelt som inte väcker frågor. Ja, du förstår tankesättet.

För att summera så är flyttfirma det absolut viktigaste för det tar otroligt mycket tid att bära, frakta, hyra lastbil och så vidare. Kolla så att flyttfirman kan lösa flyttstäd så är den huvudvärken borta på samma gång. Ring in ett gäng pålitliga vänner och var sen duktig med att delegera.